ONDERHOUD EN REPARATIES.

BMW onderhoud is het periodieke onderhoud van een BMW voertuig om te zorgen dat het goed functioneert en in goede staat blijft. Het is belangrijk om het onderhoud volgens de aanbevolen schema's uit te voeren om de levensduur van het voertuig te verlengen en problemen te voorkomen. De frequentie van het onderhoud kan variëren afhankelijk van het type voertuig en de rijomstandigheden. Sommige dingen die tijdens het onderhoud kunnen worden gecontroleerd en vervangen, indien nodig, zijn olie, olie- en luchtfilters, remvloeistof, koelvloeistof en ruitenwisserbladen. Het is ook belangrijk om de bandenspanning en slijtage te controleren en eventueel te vervangen. Het is aanbevolen om het onderhoud volgens de aanbevolen schema's uit te voeren, die meestal worden aangegeven in de servicehandleiding van het voertuig.

MODULE REPARATIE.

FRM MODULE.

Een module hoeft niet altijd meteen vervangen te worden. Zo kan er bijvoorbeeld bij een FRM module een storing zitten die gereset kan worden. Als de auto een keer een spanningsverschil heeft gehad dan kan de FRM module ook een storing geven. Werkt de FRM niet door de volgende problemen?

- De verlichting werkt niet meer
- De verlichting blijft na het uitschakelen van de motor nog steeds aan.
- Richting aanwijzers gaan niet meer aan.
- Richtingaanwijzers knipperen te snel.
- Rem verlichting werkt niet meer.
- Defect aan verlichting’ melding op de info display.
- Ramen gaan niet meer open of dicht.
- De elektrische spiegels zijn niet meer te verstellen.
- De deuren gaan niet meer op slot.
- De achterklep gaat ook niet meer open.
- Het schuifdak reageert niet meer.

Heeft de module geen waterschade? Dan heeft de module een defect die nog opgelost worden.

AHL MODULE.

Hetzelfde geld ook voor de AHL module. Oftewel de Adaptive Headlight module. Het komt vaker voor dat deze modules ineens niet meer willen werken. De module wilt dan geen communicatie meer maken met de auto. De foutcode die dan blijft komen is S0062 Geen communicatie met de AHL module. Heeft de module geen waterschade? En is er verder niks geks gebeurd met de module? Dan kan deze module alsnog gerepareerd worden.