DIENSTEN.
CODEREN.

In de moderne bmw zitten vaak wel 15-30 computer modules, met elk zijn eigen functie. Al deze computers hebben een lange lijst met opties. Voor bijv. een E60 (5-serie 2004-2010) zijn dat bij elkaar meer dan 7.000 opties !! Het aanpassen van deze opties noemt men het coderen van de auto. Er zijn codings die bv land afhankelijk zijn , bv : Taal. (gesproken en menu) Afstands eenheid. Radio frequentie stap. Maar ook vele opties, denk dan aan, bv : Comfort sluiten , of juist openen via de sleutel. Spiegels inklappen via afstandsbediening. Gordel waarschuwingen. Alarm inschakel beep. Start/stop systeem geheugen functie. (of uitschakelen) Voor een aantal opties (zoals bv taal) is het nodig om een module van nieuwe software te voorzien. Ik kan in dat geval altijd een update van de gehele wagen naar de nieuwste bmw software. Deze algehele software update is ook op aanvraag uit te voeren.

DIAGNOSE.

Een electronische fout in een moderne gecompliceerde wagen kan erg lastig te vinden zijn. Maar goed gereedschap is het halve werk. Ik werk met o.a. de orginele bmw diagnose software, welke uitgebreide foutmeldingen kan uitlezen en test procedures kan doorlopen. Hierdoor ben ik in staat om fouten in de auto op te sporen, juist op punten waar de algemene garage het niet meer kan.

INLEREN.

Retrofitting is het achteraf toevoegen van orginele opties.
Voorbeelden hiervan zijn : Bluetooth carkit. Ipod/usb interface. xenon verlichting. Inklapbare spiegels.Hierbij moeten vaak niet alleen de onderdelen gemonteerd worden , maar moet dit ook ingeleerd worden in de computers van de auto. Zodat de onderdelen gekoppeld zijn aan het chassis.