Wat is Apple Carplay?

Apple CarPlay is een technologie die het mogelijk maakt om uw iPhone te integreren met het infotainmentsysteem van uw BMW. Dit betekent dat u toegang kunt krijgen tot verschillende apps en functies van uw iPhone, zoals muziek, kaarten en handsfree bellen, via het scherm van uw BMW. Om gebruik te maken van Apple CarPlay in uw BMW, moet uw voertuig over een compatibel infotainmentsysteem beschikken en moet uw iPhone zijn verbonden met het voertuig via een USB-kabel. Als uw BMW en iPhone beide compatibel zijn met Apple CarPlay, zal het infotainmentsysteem van het voertuig een optie bieden om Apple CarPlay te activeren wanneer u uw iPhone aansluit.Houd er rekening mee dat sommige oudere BMW-modellen misschien niet compatibel zijn met Apple CarPlay. Als u twijfelt of uw BMW Apple CarPlay ondersteunt, kunt u dit opzoeken in de handleiding van het voertuig of contact opnemen voor meer informatie.

BMW Apple Carplay Lifetime activeren voor NBT Systemen.

BMW Apple Carplay Lifetime activeren voor NBT Systemen. Het is belangrijk om te weten welke versie NBT systeem de auto heeft. Zo is het mogelijk om de activatie te doen via USB die beginnen met: NBTevo_H,I,J,K,L,M,N,O. Heeft de auto een nieuwere firmware? Dan is het mogelijk om Apple Carplay te activeren, maar dan niet via USB. Dat zijn de: NBTevo_P,Q,R,S,U,V,W.

SPLITSCREEN OF FULLSCREEN.

Splitscreen is mogelijk bij NBTevo_H,I,J,K,L,M.

Fullscreen is mogelijk bij NBTevo_N,O,P,Q,R,S,U,V,W.

Mocht de auto geen WIFI antenne hebben dan kan deze alsnog ingebouwd worden.

Als je niet zeker weet welke firmware de auto heeft kijk dan in het NBT systeem bij:

Navigatie > Ga dan naar Kaart > Druk dan op de Optie knop bij de ronde iDrive controller > Ga dan naar Navigatie Instellingen en scroll helemaal naar beneden > Druk dan op Versie Informatie.